A contemporary double storey beach house designed to provide flexibility of use, a focus on entertaining and spectacular views to Port Phillip Bay. Externally the building is clad in robust and low maintenance materials suitable for the harsh coastal environment. The primary ‘black box’, which is clad in black aluminium cladding, is punctuated by a white cantilevered canopy which highlights the entry. Black perforated metal and steel slat screens are strategically located to provide visual privacy and security. The L-shaped dwelling, with its entirely glazed northern facade, is deliberately configured to capture northern sunlight and bay views. Cantilevered canopies with adjustable louvres provide selective shading to living areas and create sheltered external entertaining areas on both levels. The ground floor level comprises double garage and storage, with four bedrooms and a large multi-purpose living room opening out onto a north-facing deck and pool area. The open plan first floor living areas open out onto a covered terrace area with clear views to the bay. The white, light-filled interior includes american oak flooring and staircase, porcelain tiles to wet areas, a large stained american oak sliding door to the multi-purpose living room, and a black stained┬átimber veneer kitchen with textured black stone benchtops.