Previous
Next
MC1MC3MC2MC4MC6

Elsternwick Renovation

Category: Architecture, Interiors

The existing brick Edwardian residence was fully restored to it’s original pristine condition. A contemporary two storey addition was created comprising generous light filled living spaces with clean lines and high quality finishes.  Polished concrete creates a seamless and durable floor, while a recycled messmate timber feature wall with concealed laundry door provides a pause between the old and new sections of the dwelling. Open plan living areas were designed to provide physically separate yet visibly connected living spaces linked by a central timber veneer kitchen with long stone island bench. A stunning collection of artwork is displayed along the dining room wall and throughout the residence. Bi-folding doors open up the living spaces to a large timber deck and garden creating a strong indoor-outdoor connection.

A few words from the Client –

“We always felt Robert heard and understood our ideas while he sensitively and productively guided us through the intricacies of a detailed process. The outcome was a set of comprehensive designs detailed down to paint finishes, door furniture and cupboard configurations. These included all the engineering plans and council approvals etc required to take the project through from start to finish. We have now lived in the house for over a year and have been thoroughly thrilled with the quality of design and the detail of finish Robert encouraged us to pursue. We would thoroughly recommend Robert’s services to anyone wanting a high quality modern but classic style particularly those who are working through the design and building process for the first time as we were.”  

 

Previous
Next
DRP560_053DRP560_156DRP560_119DRP560_075DRP560_036DRP560_047DRP560_134Existing Edwardian residence.DRP560_165_web

Caulfield North Residence

Category: Architecture, Interiors

A new double fronted Victorian residence with timeless contemporary interiors replaces a dilapidated Edwardian residence on this modest 430 square metre site. Our practice was engaged to provide an assessment of the development potential of the site prior to purchase, and was subsequently engaged for full architectural and interior design services following the acquisition of the property. Our Clients were attracted to the period character of the original dwelling and their initial brief involved the restoration of the original dwelling with a two storey addition to the rear. A schematic investigation into what could be gained by demolishing the existing weatherboard dwelling yielded results which were too good to refuse. Additional useable land was gained by locating the new dwelling 1m closer to the street; the limitations of the restrictive layout of the existing dwelling were eliminated; and the significant funds which were to be allocated to the restoration became available for the new build. The result is a remarkably ‘original’ looking dwelling which recreates the true essence of the Victorian style while providing the comforts and amenities that our Clients deserve.

A few words from the Client –

“Robert’s advice to build a new house that still met our brief (to maintain the victorian style we wanted) rather than renovate was visionary. The result has been a beautiful double fronted victorian home with all the comforts and “mod cons” of a new home. He did a lot of work to research and find suppliers for what we wanted for our home. He also had some great ideas to improve the functionality of our home without compromising on the design. Our builder felt that Robert worked very hard during the build, was always available for clarification, had excellent documentation and he restored his confidence in architects. Robert was very easy to work with, he had good communication skills and good knowledge. He has designed us, essentially a “bespoked couture” home. I would highly recommend his work.”

 

Previous
Next
MC1MC2MC3MC4MC5

Ascot Vale Residence

Category: Architecture, Interiors

A contemporary two storey residence above a 4 car garage which captures existing views to the Maribyrnong River.  The design of the residence enhances the lifestyle of the inhabitants by providing flexibility in accommodating a variety of day to day living scenarios. The residence enables a young family comprising two five year old twin girls and parents to spend quality time together in communal areas whilst the provision of separate living quarters enables isolation when required.  The living level is endowed with large panels of glass at bookends, providing a sense of openness from all areas. The palette of materials includes precast concrete, zinc, glass, limestone, marble and 2 pack joinery. Metal plate architraves, P50 shadow-lines and trimless light fittings throughout further enhance a sense of seamless quality. A central 8m long skylight showers the staircase and circulation areas with natural light.

Previous
Next
MC1MC2MC3MC4

Prahran Apartment Renovation

Category: Interiors

A complete interior refurbishment of a second level 1960’s apartment. Located within walking distance to the Prahran hospitality precinct, the cafe style interiors were designed to cater for socially active inhabitants. Painted concrete floors, 2 pack joinery, a central illuminated light box, mood uplighting and cafe style furniture give the apartment a vibrant atmosphere. Every inch of space has been utilised with a european laundry concealed behind mirrored doors in the bathroom and a concealed walk in pantry in the kitchen.

Previous
Next
MC2MC1MC3MC4MC5

Port Melbourne Renovation

Category: Architecture, Interiors

Alterations and additions to an existing 1930’s English style ‘bank house’ residence. The original two storey cindercrete residence was partially retained and restored with a new single storey garage and contemporary two storey additions to the rear. A skillion roof to first floor addition captures natural light. Timber batten screening conceals a first floor terrace to master bedroom.

Previous
Next
MC2MC1_Z6M2057

Port Melbourne Renovation

Category: Architecture, Interiors

Alterations and additions to an existing 1930’s English style ‘bank house’ residence. The original single storey precast concrete residence was partially retained and revived with a new single storey garage and contemporary two storey additions to the rear.

Previous
Next
MC02AMC01A

West Melbourne Renovation

Category: Interiors

Alterations and additions to existing single storey terrace house.

Previous
Next
MC02MC01MC04MC03MC05

Biblos Menswear, Highpoint

Category: Interiors

Fitout for a boutique menswear store. Zinc, stained timber and glass create a high quality shopfront that mirrors the branding and product.